👤

Aratati ca: (x la a doua - x + 2) totu la a 2a - (x la a doua - x) totu la a 2a - 4x , este patrat perfect.

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

(x²-x+2)²-(x²-x)²-4x=(x²-x+2-x²+x)(x²-x+2+x²-x)-4x=2(2x²-2x+2)-4x=

=4(x²-x+1)-4x=4(x²-x+1-x)=2²·(x-1)²=(2(x-1))²

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari