Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
0,(3) = 3/9
√3/9 = √3/3
3/2√3 = √3/2
prima paranteza
√3/3 + √3/2 + √3/2 = √3/3 + √3
(√3/3 + √3)*√3 = √3*√3/3 + √3*√3 = 3/3 + 3 = 1 + 3 = 4
________
0,(6) = 6/9
√6/9 = √6/3
√24/3 = 2√6/3
a doua paranteza : √6/3 + 2√6/3
(√6/3 + 2√6/3)*√6 = √6*√6/3 + 2√6*√6/3 = 6/3 + 2*6/3 = 2 + 4 = 6
__________
4 - 6 = -2
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.