Răspuns :
Explicație pas cu pas:
( 1 / √3 + 1 / √2 ) · √6 - 1 / √5 + 1 / √3 · 15 + ( 1 / 2 - 1 / √5 ) · √10 =
= ( √3 / 3 + √2 / 2 ) · √6 - √5 / 5 + √3 / 3 · 15 + ( 1 / 2 - √5 / 5 ) · √10
= ( 2√3 / 6 + 3√2 / 6 ) · √6 - √5 / 5 + √3 / 3 · 15 + ( 5 / 10 - 2√5 / 10 ) · √10
= ( √3 / 3 + √2 / 2 ) · √6 - 1 √5 / 5 + √3 / 3 · 15 + ( 1 / 2 - √3 / 3 ) · √10
= √18 / 3 + √12 / 2 - √5 / 5 + 5√3 + √10 / 2 - √30 / 3
= √2 + √3 - √5 / 5 + 5√3 + √10 / 2 - √30 / 3
= √2 + 6√3 - √5 / 5 + √10 / 2 - √30 / 3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.