Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(2*(14+(5+a)/6)-5)/9+7=10
(2*(14+(5+a)/6)-5)/9 = 3
2*(14+(5+a)/6)-5 = 27
2*(14+(5+a)/6) = 32
14+(5+a)/6 = 16
(5+a)/6 = 2
5 + a = 12
a = 7
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
{ 2 × [ 14 + ( 5 + a ) : 6 ] - 5 } : 9 + 7 = 10
{ 2 × [ 14 + ( 5 + a ) : 6 ] - 5 } : 9 = 10 - 7
{ 2 × [ 14 + ( 5 + a ) : 6 ] - 5 } : 9 = 3
2 × [ 14 + ( 5 + a ) : 6 ] - 5 = 3 × 9
2 × [ 14 + ( 5 + a ) : 6 ] - 5 = 27
2 × [ 14 + ( 5 + a ) : 6 ] = 27 + 5
2 × [ 14 + ( 5 + a ) : 6 ] = 32
14 + ( 5 + a ) : 6 = 32 : 2
14 + ( 5 + a ) : 6 = 16
( 5 + a ) : 6 = 16 - 14
( 5 + a ) : 6 = 2
5 + a = 2 × 6
5 + a = 12
a = 12 - 5
a = 7 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.