Răspuns :
A = {x ∈ ℕ | 2²⁰¹² ≤ x ≤ 2²⁰¹⁴}
B = {x ∈ ℕ | x < 2²⁰¹³}
A = {2²⁰¹², 2²⁰¹²+1, 2²⁰¹²+2, ..., 2²⁰¹²+(2²⁰¹⁴-2²⁰¹²)}
B = {0, 1, 2, 3, ..., 2²⁰¹³-2, 2²⁰¹³-1}
2²⁰¹³ - 2²⁰¹² = 2²⁰¹²·(2-1) = 2²⁰¹².
Înseamnă că de la 2²⁰¹³ - 2²⁰¹² inclusiv urmează elementele lui A din B,
până la 2²⁰¹³ - 2²⁰¹² + (2²⁰¹² - 1).
A ∩ B = {(2²⁰¹³-2²⁰¹²), (2²⁰¹³-2²⁰¹²)+1, ..., 2²⁰¹³-2²⁰¹²+(2²⁰¹²-1)}
Numărăm: 0, 1, 2, 3, ..., (2²⁰¹² - 1).
⇒ card(A ∩ B) = 2²⁰¹²
Elementele lui A ∪ B sunt:
{0 ,1, 2, 3, ..., 2²⁰¹², 2²⁰¹²+1, ..., 2²⁰¹³, 2²⁰¹³+1, ..., 2²⁰¹⁴}
⇒ card(A ∪ B) = 2²⁰¹⁴+1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.