Răspuns :
[tex] \frac{ {1}^{ - 1} + {2}^{ - 2} \times ( { - 5.3})^{0} }{( { \frac{2}{3}) }^{ - 2} \times {(0.5)}^{ - 2} + {( \frac { - 1}{4} })^{ - 1} } + 0.75 = \frac{1 + {2}^{ - 2} \times 1 }{( \frac{2}{3} \times 0.5)^{ - 2} - 4 } + \frac{3}{4} = \frac{1 + {2}^{ - 2} }{( \frac{2}{3} \times \frac{1}{2})^{ - 2} - 4 } + \frac{3}{4} = \frac{1 + \frac{1}{ {2}^{2} } }{( \frac{1}{3})^{ - 2} - 4 } + \frac{3}{4} = \frac{1 \times \frac{1}{4} }{ {3}^{2} - 4 } + \frac{3}{4} = \frac{ \frac{5}{4} }{9 - 4} + \frac{3}{4} = \frac{ \frac{5}{4} }{5} + \frac{3}{4} = \frac{1}{4} + \frac{3}{4} = 1[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.