Răspuns :
Explicație pas cu pas:
5√108 - 2√3 × [ 6√3 + ( 3 - √3 )² ] =
= 5 · 6√3 - 2√3 × [ 6√3 + ( 3² - 2 · 3 · √3 + ( √3 )² ]
= 30√3 - 2√3 × [ 6√3 + ( 9 - 6√3 + 3 ) ]
= 30√3 - 2√3 × [ 6√3 + 12 - 6√3 ]
= 30√3 - 2√3 × 12
= 30√3 - 24√3
= 6√3
108 I 2
54 I 2
27 I 3 ⇒ 6√3
9 I 3
3 I 3
1
5√108 - 2√3·[6√3 + (3 - √3)²] =
= 5√2²·3³ - 2√3·(6√3 + 9 - 6√3 + 3)
= 30√3 - 2√3·12
= 30√3 - 24√3
= 6√3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.