Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas: 12+[104÷26+2•(15-x)-18÷3]÷2=45÷3
12+[4+2•(15-x)-6]÷2=15
[4+2•(15-x)-6]÷2=3
4+2•(15-x)-6=6
2•(15-x)-6=2
15-x-6=0
15-x=6
-x=-11 => x=11
Răspuns:
12+[104÷26+2×(15-x)-18÷3]÷2=45÷3
12+[4+2×(15-x)-6]÷2=15
12+[4+2×(15-x)-6]=15×2
4+2×(15-x)-6=30-12
4+2×(15-x)=18+6
2×(15-x)=24-4
2×(15-x)=20
15-x=20÷2
x=15-10
x=5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.