Răspuns :
Răspuns:
ab+ac=36
b+c=9
deci
dam factor comun pe a
a(b+c)=36
stim ca b+c=9 inlocuim si avem :
ax9=36
a=4
4x9=36
Explicație pas cu pas:
Explicație pas cu pas:
a ×(b +c) =36
a × 9 =36
a= 36 : 9
a=4
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.