Răspuns :
Răspuns:
utilizezi formula radicalilor compusi - o gasesti...
in cazul celui de al doilea termen 7-4radical din 3 va da simplificat 2-radical din 3
si la fel pentru primul radical.
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\sqrt{28+10\sqrt{3} }+\sqrt{7-4\sqrt{3} }=\sqrt{5^{2}+2*5*\sqrt{3}+(\sqrt{3})^{2}}+ \sqrt{2^{2}-2*2*\sqrt{3}+(\sqrt{3})^{2} }=\\ =\sqrt{(5+\sqrt{3})^{2} }+\sqrt{(2-\sqrt{3})^{2} }= |5+\sqrt{3}|+|2-\sqrt{3}|=5+\sqrt{3}+2-\sqrt{3}=7[/tex]
7∈N
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.