Răspuns :
Răspuns:47
Explicație pas cu pas:
A-primul nr
B-al doilea nr
A+B=56
A:B=5 rest 2
Bx5+2=A
B+Bx5+2=56(-2 )
6xB=54
B=9
A=56-B=56-9=47
Răspuns:
a + b = 56
a : b = 5 rest 2 => (rezultă că) a = 5×b +2
Acum înlocuim.
5 × b +2 + b = 56
5×b +b = 56 - 2
6×b = 54
b = 54 : 6
b = 9
a + 9 = 56
a = 56 - 9
a = 47
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.