Răspuns :
[tex]\it 3\sqrt{48} - 5\sqrt{3} - 2\sqrt{27} = 3 \cdot 4\sqrt{3} - 5\sqrt{3} - 2 \cdot 3\sqrt{3} = 12\sqrt{3} - 5\sqrt{3} - 6\sqrt{3} = \sqrt{3}[/tex]
3√48 - 5√3 - 2√27 =
= 3√16·3 - 5√3 - 2√9·3
= 3√4²·3 - 5√3 - 2√3²·3
= 12√3 - 5√3 - 6√3
= 12√3 - 11√3
= √3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.