Răspuns :
Dam factor comun pe 3
3*(x+y) - 2(x+y) + 10
3*3 -2 * 3 + 10
9 - 6 + 10
3 + 10 = 13
Varianta 1:
3x+3y-2(x+y)+10=
=3(x+y)-2(x+y)+10=
=3·3-2·3+10=
=9-6+10=
=3+10=
=13
Varianta 2:
3x+3y-2(x+y)+10=
=3(x+y)-2(x+y)+10=
=(x+y)(3-2)+10=
=(x+y)·1+10=
=3+10=
=13
Varianta 3:
3x+3y-2(x+y)+10=
=3x+3y-2x-2y+10=
=x(3-2)+y(3-2)+10
=x+y+10=
=3+10=
=13
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.