👤

Scurtati retinurile: (pentru tehnologie)
Cerealele:
Multe alimente au baza cerealele si numeroasele produse obtinute prin prelucrarea lor. Principalele cereale folosite in alimentatie sunt: graul, porumbul, orezul, secara si ovazul. Boabele de cereale contin apa, proteine, glucide (in special amidon), lipide, vitamine si minerale

Uleiurile vegetale:

Uleiurile vegetale se obtin prin presarea semintelor si fructelor cu continut mare de grasime ale unor plante, cum sunt floarea soarelui, soia, rapita, dovleac, masline, arahide si germeni de porumb.
Uleiurile comestibile au multiple intrebuintari: la prepararea salatelor, sosurilor, prajirea alimentelor (carne,peste, oua, legume), la prepararea conservelor, la fabricarea produselor de panificatie si patiserie.
Un produs alimentar foarte des consumat este margarina, obtinuta dintr-un amestec de uleiuri vegetale cu apa. Exista doua tipuri de produse: margarină tartinabilă, recomandata pentru consum zilnic, si margarină pentru gătit, care se folosește in special pentru prepararea aluaturilor si prajiturilor.
Uleiurile vegetale contin grasimi care au rol energetic, dar consumarea lor in exces determina aparitia obezitatii.

Zahărul

Zaharul este un produs alimentar de larg consum care se obtine prin radacina sfeclei de zahar sau din tulpina sfeclei de zahar.
Zaharul este o materie primă importantă pentru prepararea produselor de patiserie si cofetarie. Alaturi de miere, glucoză, amidon, zaharul constituie un ingredient de baza la obtinerea produselor zaharoase precum: bomboane sticloase, drajeuri, caramele, ciocolată, jeleuri, șerbet etc.
Dacă sunt consumate in cantitati mari, produsele zaharoase pot cauza diverse boli: diabet, obezitate, hipertensiune arteriala, carii dentare. Totodata, dulciurile sunt produse concentrate si diminueaza pofta de mancare. De accea se recomanda sa fie consumate in cantitati moderate.


Răspuns :

Răspuns:

Multe alimente sunt facute din prelucrarea cerealelor, cele mai folosite fiind grâul porumbul orzul etc.

Semințele de proteine conțin în mare parte amidon, lipide și glucide

Uleiurile vegetale sunt făcute prin presarea semințelor și fructelor anumite plante care au mai multa grăsime ca dovleacul floarea soarelui etc.

Uleiurile folosite în scop limentar au mai multe folositențe, la făcut de salate, la produsele de panificație etc. Un produs alimentar utilizat des e margarina făcută din apa și uleiuri vegetală

Margarina e de 2 tipuri:de mâncat, și de gătit. Dacă mănânci prea multa grăsime din uleiuri te poți îngrășa fiind energetica

Zaharul se folosește des, și este optinut din tulpina sfeclei de zahăr. Zaharul e o materie prima importantă pentru alimentele de patiserie. Împreună cu mierea, amidonul, zaharul poate fi transformat în jeleuri drajeuri etc. Excesul de zahar poate produce diabet su poate duce la obezitate sau face carii. Toate dulciurile potolesc foamea de aceea se recomanda consumarea lor în cantități normale/moderate.

Explicație:

Cu plăcere! apropo