Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
11 + 22 + 33 + ..... + 99 = 495
= 11×1 + 11×2 + 11×3 + .... + 11×9 =
= 11 × ( 1 + 2 + 3 + ...... + 9 ) =
-> aplic formula sumei lui Gauss pentru suma parantezei
= 11 × [ 9 × ( 1 + 9 ) : 2 ] =
= 11 × ( 9 × 10 : 2 ) =
= 11 × 45 =
= 495
_______________________
S = 1 + 2 + 3 + .... + 9
S = 9 + 8 + 7 + ....+ 1
_________________
2 x S = 10 + 10 + 10 +..... + 10
2 x S = 10 x 9
S = 90 : 2
S = 45
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.