Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
3ˣ + 3ˣ⁻¹ = 4
3ˣ + 3ˣ x 3⁻¹ = 4
3ˣ x ( 1 + 1/3 ) = 4
3ˣ x ( 3/3 + 1/3 ) = 4
3ˣ x ( 4/3 ) = 4
3ˣ = 4 : ( 4/3 )
3ˣ = 4 x ( 3/4)
3ˣ = 3¹ => x = 1
3ˣ + 3ˣ⁻¹ = 4
3ˣ + 3ˣ x 3⁻¹ = 4
3ˣ x ( 1 + 1/3 ) = 4
3ˣ x ( 3/3 + 1/3 ) = 4
3ˣ= 4 : ( 4/3 )
3ˣ = 4 x ( 3/4)
3ˣ = 3¹ => x = 1
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.