Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
8 + 5√3 - 12 - √75 =
8 + 5√3 - 12 - √(25×3) =
8 - 12 + 5√3 - √(5²×3) =
- 4 + 5√3 - 5√3 =
- 4
Răspuns:
8 + 5 radical 3 - 12 - radical 75 =
8 + 5 radical 3 - 12 - radical(25*3) =
8 - 12 + 5 radical 3 - radical (5²*3) =
- 4 + 5 radical 3 - 5 radical 3 = -4
Deoarece tăiem/Simplificăm doi termeni identici cu semnele diferite(- , +) și scriem ce rămâne, adică -4
Succes!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.