Răspuns :
Răspuns:
E(x)=[tex]\frac{2x+1}{3x-2} : (1-\frac{5x^{2} -3}{9x^{2}-4 }[/tex]
[tex]=\frac{2x+1}{3x-2} :\frac{9x^{2}-4-(5x^{2} -3) }{9x^{2} -4}[/tex]
[tex]=\frac{2x+1}{3x-2} :\frac{9x^{2} -4-5x^{2} +3}{9x^{2} -4}[/tex]
[tex]=\frac{2x+1}{3x-2} :\frac{4x^{2} -1}{9x^{2}-4 }[/tex]
[tex]=\frac{2x+1}{3x-2} . \frac{9x^{2}-4 }{4x^{2}-1 }[/tex]
[tex]=\frac{2x+1}{3x-2}. \frac{(3x-2)(3x+2)}{(2x-1)(2x+1)}[/tex]
[tex]=\frac{3x+2}{2x-1}[/tex]
Explicație:
am demonstrat ca E(x)=[tex]\frac{3x+2}{2x-1}[/tex]
sper ca te-am ajutat;)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.