Răspuns :
√(8/9) - √2 + √2/6 =
= √(2³/3²) - √2 + √2/6
= 2√2/3 - √2 + √2/6
= 4√2 - 6√2 + √2
= - √2
d) [tex]\it \sqrt{\frac{8}{9} } - \sqrt{2} + \frac{1}{6} \cdot \sqrt{2} = \frac{\sqrt{8} }{\sqrt{9} } - \sqrt{2} ~+ ~\frac{\sqrt{2} }{6} = ~^{2)} \frac{2\sqrt{2} }{3} - ~^{6)} \sqrt{2} ~+ ~\frac{\sqrt{2} }{6} = 4\sqrt{2} ~- ~6\sqrt{2} ~+ ~\sqrt{2} = -\sqrt{2}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.