Răspuns :
Răspuns:
Într-o operă epică,autorul își exprimă în mod indirect ideile,convingerile,sentimentele prin intermediul personajelor angrenate intr O acțiune relatată de narator .
Ca si in orice opera epică ,se remarcă prezența unui narator ce povestește acțiunea. Relatarea se face la persoana |,fapt evidențiat prin folosirea verbelor si pronumelor la persoana |:,,stau", ,,eu", ,,noastre" , ,,ne pomenim" , ,,ele" , ,,începe ".
Apar structuri ce marchează coordonatele spațio-temporale in care se desfășoară acțiunea : ,, Vatra satului" , ,,Delenii si Bejenii " , ,,în satul humulesti " , ,,câteodată ".
Acțiunea se înlănțuie intr O ordine logică și cronologică.
Firul narativ este simplu si il precizează pe Nica si nazbatile lui.
Pe lângă narator și acțiune,personajele constituie un argument în aparență genului epic.Nica este personajul principal care participă la toate acțiunile .
Caracterizarea indirectă reiese din atitudinea,comportamentul si faptele lui Nica. De fiecare dată acesta găsește un motiv pentru care sa se distreze,intrând mereu in belele.Din fapte si comportamentul sau nu reiese doar astâmpărul sau, ci și legăturile cu celelalte personaje .
CONCLUZIE: Textul aparține genului epic si impresionează prin originalitatea ideilor și prin modul care sunt redate .
Sper ca te-am ajutat !
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.