Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pentru V(6+V11) vom folosi formula radicalilor compusi care spune ca:
V(a+-Vb)=V(a+c/2) +- V(a-c/2) unde
c=V(a²-b)
In cazul nostru avem:
a=6 si b=11 deci c=V36-11=V25=5
deci V(6+V11)=V6+5/2 + V6-5/2 =
V11/2-V1/2 =V11/V2-1/V2=V11-1/V2 =
V22-V2/2
Explicație pas cu pas:
√6+√11=√6+5.5
=√11,5
=√115/10
și așa va și rămâne face parte din mulțimea numerelor reale.
Care se notează Cu un R tăiat cu o bară în spate .
Sper că te-am ajutat azi ne-a predat lecția .
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.