Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) 2 × a + 2 × b = 2 × ( a + b ) = 2 × 0 = 0
c) 3 × a + 3 × b - 3 × c = 3 × ( a + b - c ) = 3 × 0 = 0
e) 14 × a - 2 × b = 2 × ( 7 × a - b ) = 2 × 17 = 34
g) ax + bx = x × ( a + b ) = 134 × 57 = 7 638
k)
2019 × 2018 - 18 × 2019 - 2000 - 2000 × 2017 =
= 2019 × ( 2018 - 18 ) - 2000 - 2000 × 2017 =
= 2019 × 2000 - 2000 - 2000 × 2017 =
= 2000 × ( 2019 - 1 - 2017 ) =
= 2000 × 1 =
= 2000
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.