Răspuns :
Răspuns:
adica fara t+1/t=5/2??
tot pe acolo (ecuatie reciproca) ajungem, dar , fie noua dupa cuvantul tau!
Explicație pas cu pas:
x≠-2; x≠-1/2
((2x+1)²+ (x+2)²)/(2x+1)(x+2) =5/2
(4x2+4x+1+x²+4x+4)/(2x²+3x+2) =5/2
(5x²+8x+5)/(2x²+3x+2)=5/2
10x²+16x+10=4x²+6x+4
6x²+10x+6=0
3x²+5x+3=0
x1,2 = (-5±√(25-36))/6
x1,2∉R
x1,2∉C\R
x1,2= (-5±i√11)/6
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.