Răspuns :
Explicație:
Am scris probabil mai mult dar a iesit destul de frumos !!!
In primul rând, poezia aparține genului liric, deoarece surprinde o serie de sentimente redate in mod direct: emotie, entuziasm, dor si dezamăgire. În plus, ca în orice operă lirică, se remarca prezenta instanței poetice, accentuată de elementele lexico-gramaticale specifice. Altfel, apar verbe si pronume la persoana întâi ("eu", "mi-", "trec"), exclamații retirice ("Unduioasa apa sune!") si de asemenea, punctuație specifica ("Dar nu vine... ").
În aceeași ordine de idei, se remarca limbajul poetic care favorizează censurile conotative ale cuvintelor. Așadar, epitetele cromatice ("nuferi galbeni", "cercuri albe", "lacul codrilor albastru") scot in evidență frumusețea cadrului natural si conturează o atmosferă de basm. Mai mult, repetiția si enumeratia ("parc-ascult si parc-astept") ilustrează nerăbdarea vocii poetice cauzată de emotiva cu care asteapta sa-si revadă iubita.
In concluzie, opera "Lacul" de Mihai Eminescu aparține genului liric.
Sper ca te-am ajutat :)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.