Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2 + 4 + 6 + 8 + .... + 1 226 = 376 382
= 2 × ( 1 + 2 + 3 + 4 + ..... + 613) =
-> am dat factor comun pe 2
-> aplic formula sumei lui Gauss
= 2 × 613 × ( 1 + 613) : 2 =
= 613 × 614 =
= 376 382
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.