Răspuns :
Explicație pas cu pas:
x³-2x²-x+2=x²(x-2)-1(x-2)=(x-2)(x²-1)=
=(x-2)(x-1)(x+1)
[tex]\displaystyle\bf\\x^3-2x^2-x+2=\\\\=(x^3-2x^2)-(x-2)=\\\\=x^2(x-2)-(x-2)=\\\\=(x-2)(x^2-1)=\\\\=\boxed{\bf(x-2)(x+1)(x-1)}[/tex]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.