Răspuns :
-2,(5)=-2 întregi și 5/9=-23/9;
5/9=0,(5)=>5/9+x=1;
=>x=4/9;
4/9=0,(4), deci 0,(5)+0,(4)=o parte întreagă;
{-2,(5)}=4/9;
Răspuns:
=4/9=0,(4)
Explicație pas cu pas:
-3<-2,(5)<-2
deci [-2,(5)]=-3
{x}=x-[x]
atunci
{-2,(5)}=-2,(5)- (-3)=3-2,(5)=3-2-5/9=1-5/9=4/9=0,(4)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.