Răspuns :
E₁(x) = x³+3x²-4x-12
= x²(x+3)-4(x+3)
= (x+3)(x²-4)
= (x+3)(x²-2²)
= (x+3)(x-2)(x+2)
E₂(x) = x³+2x²-9x-18
= x²(x+2)-9(x+2)
= (x+2)(x²-9)
= (x+2)(x²-3²)
= (x+2)(x-3)(x+3)
⇒ E₁(x) - E₂(x) = (x+3)(x-2)(x+2) - (x+2)(x-3)(x+3)
= (x+2)(x+3)(x-2) - (x+2)(x+3)(x-3)
= (x+2)(x+3)·[(x-2) - (x-3)]
= (x+2)(x+3)·(x-2-x+3)
= (x+2)(x+3)·1
= (x+2)(x+3)
E greșeală în carte, nu este (x-2)(x+3) ci (x+2)(x+3).
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.