Răspuns :
a) a + ( a + 1) = 43
2 × a = 43 - 1 = 42
a = 42 : 2
a = 21
b= 21+1= 22
b) a+(a+1)+(a+2)=48
3a=48-3
3a=45 /:3
a=15
b= 15+1= 16
c= 16+1= 17
c) a+(a+2)=26
2a=26-2
2a=24 /:2
a=12
b= 12+2= 14
d) (a+1)+(a+3)+(a+5)= 57
3a+ 9= 57
3a= 48
a= 48/3= 16
b= 16+3= 19
c= 16+5= 21
sper ca te-am ajutat!
bafta!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.