👤

Efectuati 4+2^2+2^3+...+2^10

Răspuns :

4+2^2+2^3+....+2^10 = 2 +(2 +2^2+2^3+....+2^10)

Utilizam formula: a+a^2+a^3+....+a^n=[a^(n+1)-a]/(a-1)

=>2 +(2 +2^2+2^3+....+2^10)= 2+ 2^11 – 2 = 2^11=2048

Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.


Wix Learning: Alte intrebari