Răspuns :
( x - 5 )( x + 5 ) - ( x - 3 )²
( x - 5 )( x + 5 ) = x² - 5² = x² - 25
( x - 3 )² = x² - 2 · x · 3 + 3² = x² - 6x + 9
⇒ ( x - 5 )( x + 5 ) - ( x - 3 )² = x² - 25 - ( x² - 6x + 9 ) =
= x² - 25 - x² + 6x - 9
= 6x - 34
***Am folosit formulele de calcul prescurtat:
( a - b )² = a² - 2ab + b²
( a - b )( a + b ) = a² - b²
Răspuns:
-34 + 6x
Explicație pas cu pas:
(x - 5)(x + 5) - (x - 3)²
x² - 5² - (x² - 2 · 3 · x + 3²)
x² - 25 - (x² - 6x + 9)
x² - 25 - x² + 6x - 9
-25 + 6x - 9
-34 + 6x
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.