Răspuns :
x³-3x+5 = 0
Voi folosi teorema valorilor intermediare.
Fie f:ℝ → ℝ, f(x) = x³-3x+5
f(-3)·f(1) = (-27+9+5)·(1-3+5) = -39 < 0
⇒ ⴺ x ∈ [-3, 1] pentru care x³-3x+5 = 0
q.e.d.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.