Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
164 - {24 - [ ( 50 + a × b ) × 2 + 36 ] : 10 } × 8 = 100
{24 - [ ( 50 + a × b ) × 2 + 36 ] : 10 } × 8 = 164 - 100
{24 - [ ( 50 + a × b ) × 2 + 36 ] : 10 } × 8 = 64
24 - [ ( 50 + a × b ) × 2 + 36 ] : 10 = 64 : 8
24 - [ ( 50 + a × b ) × 2 + 36 ] : 10 = 8
[ ( 50 + a × b ) × 2 + 36 ] : 10 = 24 - 8
[ ( 50 + a × b ) × 2 + 36 ] : 10 = 16
( 50 + a × b ) × 2 + 36 = 16 × 10
( 50 + a × b ) × 2 + 36 = 160
( 50 + a × b ) × 2 = 160 - 36
( 50 + a × b ) × 2 = 124
50 + a × b = 124 : 2
50 + a × b = 62
a × b = 62 - 50
a × b = 12
1 × 12 = 12; 2 × 6 = 12; 3 × 4 = 12; 4 × 3 = 12; 6 × 2 = 12; 12 × 1 = 12
Solutii:
(a; b) = ( 1; 12); ( 2; 6); ( 3; 4); ( 4; 3); ( 6; 2); ( 12; 1)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.