Răspuns :
Răspuns:
(10b - 7a + 1)(10b - 7a + 1)
Explicație pas cu pas:
14a - 49a² + 100b² - 1
Pentru: - 49a² + 14a - 1, folosim a² - 2ab + b²
- 49a² + 14a - 1 = - (49a² - 14a + 1) = -(7a - 1)²
Ramenm cu: 100b² - (7a - 1)², folosim a² - b² = (a – b)(a + b)
100b² - (7a - 1)² = (10b + 7a - 1)(10b - 7a + 1)
Explicație pas cu pas:
14a-49a²+100b²-1=-49a²+14a-1+100b²
=-(49a²-14a+1)+100b²=100b²-(7a-1)²=
(10b-7a+1)(10b+7a-1)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.