Răspuns :
Fie a, b-nr.
a+b=36
a=3b
Înlocuiesc pe a în sumă, care va fi scrisă în funcție de b.
3b+b=36
4b=36
b=36:4
b=9=>a=3*9=27
Verificare: 27+9=36
36=36 (adevărat)
27=3*9
27=27 (adevărat)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.