Răspuns :
Răspuns:
{-3, 0, 1, 2, 4,5,6,9}
Explicație pas cu pas:
[tex]\frac{\sqrt{7+4\sqrt{3}}+\sqrt{19-8\sqrt{3}}}{x-3}=\frac{\sqrt{(\sqrt{3})^{2}+2*\sqrt{3}*2+2^{2}} +\sqrt{4^{2}-2*4*\sqrt{3}+(\sqrt{3})^{2} } }{x-3}=\frac{\sqrt{(\sqrt{3} +2)^{2} }+\sqrt{(4-\sqrt{3})^{2} } }{x-3}=\frac{\sqrt{3}+2+4-\sqrt{3} }{x-3}=\frac{6}{x-3}[/tex]
⇒x-3 este divizor intreg a lui 6, deci x-3=±1, ±2, ±3, ±6.
pentru x-3=-1, x=2
pentru x-3=1, x=4
pentru x-3=-2, x=1
pentru x-3=2, x=5
pentru x-3=-3, x=0
pentru x-3=3, x=6
pentru x-3=-6, x=-3
pentru x-3=6, x=9
Deci x∈{-3, 0, 1, 2, 4,5,6,9}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.