Răspuns :
Explicație pas cu pas:
(3x-2)/(x-1)€Z <=>x-1 | 3x-2 dar stim ca
x-1|x-1 deci avem:
x-1|x-1/×3=>x-1|3x-3
x-1|3x-2
Le scadem si ramanem cu:
x-1|3x-3-3x+2 => x-1|-1 => x-1€D -1 inZ =>
x-1€{-1,1} => x€{0,2}=> B€{0,2}
(2x+1)/(3x+1)€Z <=>3x+1|2x+1 deci avem:
3x+1|3x+1/×2=>3x+1|6x+2
3x+1|2x+1/×3=>3x+1|6x+3
Le scadem si avem:
3x+1|6x+2-6x-3=> 3x+1|-1 => 3x+1€D-1 inZ => 3x+1€{-1,1} => 3x€{-2,0} => x€{-2/3,0} deci C={0}
(x²+7x-8)/(x²-1)=(x²+8x-x-8)/(x+1)(x-1)=
(x+8)(x-1)/(x+1)(x-1)=(x+8)/(x+1)
(x+8)/(x+1)€Z <=>x+1|x+8 deci :
x+1|x+1
x+1|x+8
Le scadem si avem:
x+1|x+1-x-8 => x+1|-7 => x+1€D -7 in Z =>
x+1€{-7,-1,1,7} => x€{-8,-2,0,6} =>
D€{-8,-2,0,6}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.