Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 2ⁿ⁺³ + 3*2ⁿ + 2ⁿ
a = 2ⁿ * 2³ + 3*2ⁿ + 2ⁿ
a = 2ⁿ *(8+3+1)
a = 2ⁿ * 12 deci a|12
a = 2ⁿ⁺³ + 3ₓ2ⁿ + 2ⁿ
a = 2ⁿ(2³ + 3 + 1)
a = 2ⁿ(8 + 4)
a = 2ⁿₓ12 ⋮ 12
q.e.d.
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.