Răspuns :
32 + 4 × [ 27 - 2 × ( 2 × 9 - 3 × 5 ) ] =
= 32 + 4 × [ 27 - 2 × ( 18 - 15 ) ] =
= 32 + 4 × ( 27 - 2 × 3 ) =
= 32 + 4 × ( 27 - 6 ) =
= 32 + 4 × 21 =
= 32 + 84 = 116
431 - 5 × [ 100- 2 × ( 65 - 15 ) ] =
= 431 - 5 × ( 100 - 2 × 50 ) =
= 431 - 5 × ( 100 - 100 ) =
= 431 - 5 × 0 =
= 431 - 0 = 431
23 - ( 2 × 2 ) × [ 28 × 3 - ( 20 + 8 ) ] =
= 23 - 4 × ( 84 - 28 ) =
= 23 - 4 × 56 =
= 23 - 224 = -201
237 + 4 × [ 125 + 2 × ( 3 × 21 + 4 × 11 ) ] + 32 =
= 237 + 4 × [ 125 + 2 × ( 63 + 44 ) ] + 32 =
= 237 + 4 × ( 125 + 2 × 107 ) + 32 =
= 237 + 4 × ( 125 + 214 ) + 32 =
= 237 + 4 × 339 + 32 =
= 237 + 1356 + 32 =
= 1593 + 32 = 1625
342 × ( 10 ÷ 2 ) + 23 =
= 342 × 5 + 23 =
= 1710 + 23 = 1733
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.