Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Pentru ecuatia de gradul 2
ax^2 + bx + c = 0
Δ = b^2 - 4a*c
x1 = (-b + √Δ )/2a
x2 = (-b - √Δ )/2a
______________
x^2 - 5x + 6 = 0
Δ = 25 - 24 = 1
x1 = (5 + 1)/2 = 3
x2 = (5 - 1)/2 = 2
____________________
x^2 - 7x + 12 = 0
Δ = 49 - 48 = 1
x1 = (7 + 1)/2 = 4
x2 = (7 - 1)/2 = 3
_____________________
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.