Răspuns :
Răspuns:
x ∈ {-10, 3}
Explicație pas cu pas:
2|2x + 7| - 9 = 17 ⇒ 2|2x + 7| = 26 ⇒ |2x + 7| = 13
Avem doua cazuri
Cazul I: 2x + 7 = 13 ⇒ 2x = 6 ⇒ x = 3
Cazul II: 2x + 7 = -13 ⇒ 2x = -20 ⇒ x = -10
Răspuns:
{-10; 3}
Explicație pas cu pas:
2·|2x+7| - 9 = 17, ⇒ 2·|2x+7| = 17 + 9, ⇒ 2·|2x+7| = 26, ⇒ |2x+7| = 26:2, ⇒ |2x+7| = 13, ⇒ 2x+7 = 13, sau 2x+7 = -13, de unde
2x = 13 - 7, sau 2x = -13 - 7
2x = 6 sau 2x = -20
x = 6:2 sau x = -20:2
x = 3 sau x = -10, ⇒ x∈{-10; 3}
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.