Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x - 5)(x + 5) - (x - 3)² = x - 9
x² - 5² - (x² - 2 × x × 3 + 3²) = x - 9
x² - 25 - x² + 6x - 9 = x - 9
- 34 + 6x = x - 9
6x - x = 34 - 9
5x = 25
x = 25 : 5
x = 5
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
(x-5)(x+5)-(x-3)²=x-9
x²-25-(x²-6x+9)=x-9
x²-25-x²+6x-9=x-9
-25+6x=x
6x-x=25
5x=25
x=25:5
x=5
Formule folosite:
(a-b)(a+b)=a²-b²
(a-b)²=a²-2ab+b²
Sᴘᴇʀ ᴄᴀ ᴛᴇ-ᴀᴍ ᴀᴊᴜᴛᴀᴛ!
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.