Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a = 5^11
b = 25^6 =( 5^2)^6 = 5^12
a < b
Răspuns:
[tex]a = {5}^{11 } [/tex]
[tex]b = {25}^{6} [/tex]
putem observa că :
[tex]25 = {5}^{2} [/tex]
și atunci avem:
b=(5^2)^6=>b=5^12(6*2)
5^11 < 5^12
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.