Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
j)
5(3x + 2)/(x + 2) = 10
5(3x + 2) = 10(x + 2)
15x + 10 = 10x + 20
15x - 10x = 20 -10
5x = 10
x = 2
_________________
k)
(x + 1)(2x + 4)/(x + 2) = 12
(x + 1)*2(x + 2)/(x + 2) = 12
2(x + 1) = 12
x + 1 = 6
x = 5
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.