Răspuns :
E = 9x^2 - 30x + 25 - ( 4x^2 + 4x + 1 )
E = 9x^2 - 30x + 25 - 4x^2 - 4x - 1
E = 5x^2 - 34x + 24
Formule de calcul prescurtat!!!!
E = 9x^2 - 30x + 25 - 4x^2 - 4x - 1
E = 5x^2 - 34x + 24
Formule de calcul prescurtat!!!!
Explicație pas cu pas:
Folosim formula a²-b²=(a+b)(a-b)
E(x)=(3x-5)²-(2x+1)² => E(x)=(3x-5-2x-1)(3x-5+2x+1)=>E(x)=(x-6)(5x-4)
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.