Răspuns :
[tex]\displaystyle\bf\\A=38^{2013}\\\\A=38^{1+2012}\\\\A=38\times38^{2012}\\\\38=4+9+25 = 2^2+3^2+5^2\\\\A=(4+9+25)\times38^{2012}\\\\A=4\times38^{2012}+9\times38^{2012}+25\times38^{2012}\\\\A=2^2\times38^{1006\times2}+3^2\times38^{1006\times2}+5^2\times38^{1006\times2}\\\\A=2^2\times\Big(38^{1006}\Big)^2+3^2\times\Big(38^{1006}\Big)^2+5^2\times\Big(38^{1006}\Big)^2\\\\\\\boxed{\bf~A=\Big(2\times38^{1006}\Big)^2+\Big(3\times38^{1006}\Big)^2+\Big(5\times38^{1006}\Big)^2}\\\\\\A=pp+pp+pp[/tex]
Răspuns:
38^2013=38^2012×38 ; 38=2^2+3^2+5^2=4+9+25; inlocuim in prima relatie ;38^2012(2^2+3^2+5^2)=38^2012×2^2+38^2012×3^2+38^2012×5^2
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.