Răspuns :
x^2-3x+9=3x
x^2-3x-3x+9=0
x^2-6x+9=0
delta=b^2-4ac=(-6)^2-4*1*9=36-36=0
x=-b/2a=-(-6)/2*1=6/2
x=3∈R
sper ca te-am ajutat
Răspuns:
3
Explicație pas cu pas:
Varianta 1 (recunoașterea pătratului perfect):
x²-3x+9=3x
x²-3x-3x+9=0
x²-6x+9=0
(x-3)²=0
Un pătrat este 0 daca:
x-3=0
x=3
Varianta 2 (prin descompunere):
x²-3x+9=3x
x²-3x-3x+9=0
x(x-3)-3(x-3)=0
(x-3)(x-3)=0
(x-3)²=0
Un pătrat este 0 daca:
x-3=0
x=3
Varianta 3 (prin rezolvarea ecuației de gradul al doilea):
x²-3x+9=3x
x²-3x-3x+9=0
x²-6x+9=0
∆=(-6)²-4•1•9
∆=36-36
∆=0
x1=x2=-(-6)/2•1=6/2=3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.