Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
fie M - nr de mere si B nr de banane
M+B=12 => M=12-B (1)
(M-1) *3 = (B-3)
daca inlocuim in relatia de mai sus ce am aflat in rel (1), vom avea
(12-B-1)*3 = B-3
(11-B)*3 = B-3
33-3B = B-3
4B=36, deci B=9, iar M = 12-9 = 3
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.