Răspuns :
Răspuns:
S={3}
Explicație pas cu pas:
MVA: x+1≥0, ⇒x≥-1
[tex]0,(3)=\frac{3}{9}=\frac{1}{3} =3^{-1},~(0,(3))^{-1}=(3^{-1})^{-1}=3^{-1*(-1)} =3^{1}=3.\\Deci~3^{\sqrt{x+1}-1}=3,~\sqrt{x+1}-1=1,~\sqrt{x+1}=1+1,~\sqrt{x+1}=2,~x+1=4,~x=4-1,~x=3.[/tex]
3∈MVA, ⇒ S={3}
Răspuns:
Pui mai intai conditia de existenta a radicalului
x+1≥0
x≥ -1
x∈[-1, +∞)
0,(3)=3/9=1/3
(1/3)⁻1=3=>
3^(√(x+1)-1=3=>
√(x+1)-1=1
√(x+1)=1+1
√(x+1)=2
Ridici ecuatia la patrat
(√(x+1))²=2²
x+1=4
x=3
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.