Răspuns :
Răspuns:
f (x)=-4x+2
g(x)= 2x+9
f(x)-g(x)≥0
-4x+2-(2x+9)≥0
-4x+2-2x-9≥0
-6x-7≥0
-6x≥7
x≤7/(-6)
x∈(-∞ , -7/6]
Explicație pas cu pas:
Explicație pas cu pas:
f(x) - g (x) >= 0
- 4x + 2 - 2x - 9 >= 0
- 6x - 7 >= 0
-6x >= 7
[tex] x \: =< \: - \frac{7}{6} [/tex]
x € ( - infinit, - 7/6 ]
Vă mulțumim că ați ales să vizitați platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile disponibile v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de sprijin, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag și data viitoare! Nu uitați să adăugați site-ul nostru la favorite pentru acces rapid.